Med lakritspulver så kan du göra ditt eget lakritsgodis hemma

Man behöver bara börja prata om lakrits för att det plötsligt ska smaka lite salt omkring läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som också kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att göra eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så svårt som man kan tro. Man kan rentav få fram lakritspengar och annat som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt verktyg. Egentligen så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan göra med den här smaken. Har man bara lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt inte förstår hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Ibland så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Roligt att frångå traditionella recept och våga satsa på något annorlunda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta hela tiden men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du testa dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var inte rädd att testa, salt och sött går också bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att använda

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken bara för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot besök från utlandet så kanske man ska vara lite försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.