•  
  • Salmiaken hem
  • Efterrätter och eget godis med salmiak
  • Lakritspulver
  • Order lakrispulver
  • Sitemap
  • Privacy

Använd sötningsmedel för att få den läckra söta smaken på något nyttigt sätt

Det är jättemånga som troligen knappast kan ha i tanke sig livet utan.

Vill man undvika viktökning finns det många alternativ idag. Sackarin är ett av många exempel på sötningsmedel man kan använda med gott samvete.

Sackarin är knappast det enda eller effektivaste alternativet till normalt vitt socker

Redan på 1800-talet upptäcktes sackarin som sötningsmedel och har seda dess använts att söta kaffe och te. Sackarin går genom hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir oförändrad.

Detta är orsaken till att sackarin är så popis hos diabetiker. Det är en smått otrolig sötningseffekt jämfört med socker på 500 gånger, tyvärr med en bismak av metall.

Ett annat bra alternativ är Sukralos som sötningsmedel som smakar gott och har bara ett fåtal kalorier.

Sukralos kan hettas upp och används därför mycket till bakning då det också ger 500 ggr sötning. Sukralos rena sockersmak kommer sig av att det är framställt av socker. Ytterligare ett sötningsmedel är Cyklamat som dock är svagare än Sukralos.Ett sötningsmedel av olika salter och det har cirka 40 gånger mer sötningseffekt jämfört med socker.

På senare år har Aspartam blivit känt som ett sötningsmedel, det är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Aspartamet kommer vid användning att brytas ner till fenylalanin och det är vanligt förekommande i produkter som marknadsförs som bättre för den som vill gå ner i vikt.

Aspartam smakar lite kemiskt.

En del medel har blivit extra populära genom att de är helt naturliga

På senare år så har det förekommit en hel del diskussion om de artificiella sötningsmedlen som aspartam och sackarin och man har varnat för att det kanske inte är så hälsosamt att överdriva användandet av dessa.

Stevia som också kallas sötflockel gjorde många glada när det släpptes fritt på marknaden.
Stevia säljs bland annat i form av sötströ som är som strösocker med den skillnaden att Stevia är så mycket nyttigare. Då man får en sötning som kan vara omkring 18 gånger sötare än vanligt socker.

Stevia kan ge en lätt och oangenäm bismak av lakrits som inte uppskattas av alla. I andra steviasötmedel blandar tillverkarna ofta i annat för att dölja bismaken men man kan knappast säga ett det fungerar så bra.

Ett naturligt sötningsmedel är Erytritol som du annars hittar i äpplen och päron. Smakar som socker och ser dessutom som socker. Smaken sägs vara nästbäst efter Sukralos.

I vanliga butiker kan det vara omöjligt att hitta både Erytritol och Sukralos men på e-shopparna prisad.se eller allt-fraktfritt.se finns de att beställa.

Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella sötningsmedel att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.

Om du inte accepterar Stevias bismak så finns alltid alternativen av kända preparat som sackarin och Sukralos. Välj utifrån din smak så att du får smaken som trots allt är så viktig då man vill ersätta sockret med något bättre.


  • sackarin
  • sötningsmedel

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Salmiaken Blog

  • Hur det automatiska Pinterest Systemet Fungerar
  • Salmiak och föräldraskap: En smakfull resa genom föräldraskapet
  • Salmiak och dess påverkan på saltintaget: En djupdykning i sambandet
  • Sockerfria stilldrinkskoncentrat från Aromhuset: Den nya generationens drycker
  • Den nya generationens dryckesvaror: Aromhusets stilldrinkskoncentrat utan socker

Salmiaken Meny

  • Privacy
  • Sitemap
  • Goda efterrätter och eget godis med salmiak i pulverform
  • Med lakritspulver så kan du göra ditt eget lakritsgodis hemma
  • Succulent lakrits salmiak: En smakrik kombination att njuta av
  • Vad är salmiak och varför är det spännande i köket?
  • Sektion 1: Introduktion till Salmiak för Magen
  • Salmiak i Bakverk: En Spännande Krydda att Utforska
  • Salmiak i Julgodis: En Spännande Smakupplevelse
  • Salmiak i svensk kultur: En smakrik tradition
  • Introduktion till Salmiak och Ekologiska Produkter
  • Vad är Salmiak? En djupgående förståelse
  • Salmiak och Hygien: Tips och Fakta för Ren och Fräsch Andedräkt
  • Introduktion till Salmiak och Sötsug
  • Goda efterrätter och eget godis med salmiak i pulverform
  • Introduktion till Salmiak och Ekologiska Produkter
  • Introduktion till Salmiak och Sötsug
  • Med lakritspulver så kan du göra ditt eget lakritsgodis hemma
  • Privacy
  • Salmiak i Bakverk: En Spännande Krydda att Utforska
  • Salmiak i Julgodis: En Spännande Smakupplevelse
  • Salmiak i svensk kultur: En smakrik tradition
  • Salmiak och Hygien: Tips och Fakta för Ren och Fräsch Andedräkt
  • Sektion 1: Introduktion till Salmiak för Magen
  • Sitemap
  • Succulent lakrits salmiak: En smakrik kombination att njuta av
  • Vad är salmiak och varför är det spännande i köket?
  • Vad är Salmiak? En djupgående förståelse

Powered by salmiaken.se