Du kan vara miljömedveten och på samma gång mixa ditt eget snus tillsammans med glycerin

När man vill fixa sitt eget snus kan det vara några ingredienser förutom de som ger smak och doft som är viktiga. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

Kan du märka skillnad på glycerin samt glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Men är detta verkligen samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

glycerol

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Detta används bland annat i vattenlås för att förhinda vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. Glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Har du bara valt rätt typ av glycerinet är det säkert.

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Ett förmodligen inte så välkänt område är munvatten där de bakteriehämmande egenskaperna kommer till nytta. Som vi sett tidigare ger glycerin i snuset en bra fuktbalans och längre hållbarhet.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Visst kan du experimentera på egen hand om snustillverkning, men ett välbeprövat och bra recept är en mycket bra hjälp på vägen.

Allting finnes att skaffa billigast och smidigast på nätet idag, så även glycerol.

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Planera alltid så du inte köper för liten mängd. köpa glycerol billigt När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.