För bättre hantering av dina tabletter – använd magnesiumstearat

Tabletterna blir klara snabbt och är snyggare att se på. Det måste ju finnas släppmedel i tabletter. Om det saknas kommer tabletterna att fastna.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. När produktionen är klar kan de enkelt packas.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter Man skulle kunna säga att det är en ätbar tvål.

Magnesiumstearat ger en blank yta så att tabletten lossnar från stansen. Dosera mellan 0,5 till 1%. Blanda i det sist av allt. Om tabletten blandas fel blir den skör.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Det kommer som ett pulver som kan användas i pulverblandningen som pressas till tabletter. Självklart är det säkra ämnen.

Produktionen måste vara snabb

Idag är snabbheten viktig. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. Med en automatiserad process kan tabletterna dessutom köras direkt till paketering.

Inga mänskliga händer behöver lägga sig i produktionsprocessen och det minimerar också risken för att det kan komma med bakterier i tabletterna. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

En enkel elektrisk tablettpress gör 1000-3000 tabletter i timmen. Då används ett stanshuvud. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då väller det ut färdiga tabletter.

Inga tabletter fastnar i stansen. tablett
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Tablettstansen skadas kanske till och med av detta.

mikrokristalinsk

För bäst resultat måste därför blandningarna av ingredienserna vara precis rätt.

Släppmedel och klibbmedel finns på allt-fraktfritt.se

En välplanerad produktion är viktig

För att tillverkning av tabletter ska bli smidig och snabb så måste man ha god planering. Det gäller släppmedel i tabletter såväl som andra moment.

Den som är väl förberedd kan spara mycket pengar. Ett tips är att kontrollera vilket släppmedel du använder. Slutkunden blir nöjd med en produkt som fungerar som den ska och som behåller rätt form.

Men du får inte slarva med något moment då kan processen gå förlorad.