Kan man städa med både bikarbonat och bikarbonat?

Det går ju att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Bakpulver för bakning

köpa

Om man ska baka så är det ju bra om man har bakpulver. Ska man baka chokladkaka så kan man ju använda lite extra bakpulver för att få rätt effekt.

Natriumbikarbonat, syra och stärkelse det är allt. Man kan jäsa endast med bikarbonatet också men då ska det vara speciella omständigheter.

Men är inte bikarbonat och bakpulver samma? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form används det till städning

Natriumbikarbonatet är en ren form av bakpulver. natriumbikarbonat Att städa med den rena formen ger bäst resultat.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Den rena formen säljs dessutom i större förpackningar.

Originalet passar helt klart bäst till bakning.

Bikarbonat passar de flesta behov

Blanda inte ihop natriumkarbonat och bikarbonat med varandra. Du köper båda billigt och snabbt hos allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Bikarbonatet är ju bäst att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör rent så ordnar allt sig. Du kan baka och få bort fläckar. Tvärtom är inte lika bra.

Man kan ju använda bikarbonatet på en mängd olika sätt. Det är inte ovanligt att bleka tänderna med det.

Men självklart kan man ha det till annat också. Det mesta är möjligt!