Med magnesiumstearat lossnar tabletterna lätt

Tabletter blir klara på nolltid och produktionen kan vara helt fantastiskt att beskåda. Det måste ju finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. Då ploppar de ut lätt. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är så enkelt som att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Man skulle kunna säga att det är en ätbar tvål.

Med Magnesiumstearat blir ytan blank. Dosera mellan 0,5 till 1%. Blanda i det sist av allt. Fel blandning kan göra tabletten skör.

Magnesium stearat kan inte lösas av vatten. Det kommer som ett pulver som kan användas i pulverblandningen som pressas till tabletter. Ämnet används också vid medicintillverkning.

Snabb produktion är ett måste

Idag är snabbheten viktig. Modern teknik har snabbat på tillverkningen. Idag finns det till och med robotar som kan räkna och paketera tabletterna på samma gång.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Men även maskiner kan göra fel, då kan man stoppa processen och rätta till det.

En produktionsvolym på några tusen är inte ovanlig. Då används ett stanshuvud. Större maskiner kan ha andra kvantiteter. Då går det fort.

En duktig operatör kan snabbt finna anledningen till att pressningen måste avbrytas men den kommer inte att vara tabletter som fastnar i stans. tablett
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Tillverkningen måste flyta på. Ibland kan maskinen jama, fastna, då måste hela produktionen avbrytas fram till det att felet är löst. Ibland tar maskinen skada av det.

tablettillverkning

För att det ska flyta på bra måste klibbmedlet bestå av 20 % och släppmedlet uppgå till 1 %.

allt-fraktfritt.se säljer alla ingredienser du behöver.

En väl planerad produktion är a och o

Det gäller att planera rätt. Det gäller särskilt släppmedel i tabletter.

Om du är noga spar du både tid och pengar. Det lönar sig alltså att undersöka vilken typ av släppmedel som man bör använda i god tid. Då blir det bäst resultat.

Men du får inte slarva med något moment då kan processen gå förlorad.