När natriumkarbonat blir din superkraft vid städningen hemma.

Vill du ha bra kraft vid städning men inte ha starka kemikalier så är natriumkarbonat ett ypperligt val. ODA finns i olika slag och det kan därför funka med t.ex. målarsoda.

Även fast natriumkarbonat är naturligt så är det fortfarande starkt nog för rengöring. Då det är så att det är starkt trots att det är naturligt så bör du skydda dig.

Bör man kännas sig trygg med natriumkarbonat?

Det finns inga begränsningar enligt Livsmedelsverket. SODA som hittas i kolsyra är fler ämnen där natriumkarbonat är en av dem.

Till städning kan också bakpulver användas, utöver bakningen och där hittar man natriumvätekarbonat. Men om det ska vara kraftfullt är det natriumkarbonat som gäller och du kan köpa färdiga produkter som är säkra att använda för detta syfte.

Natriumkarbonat

Det är tryggt och säkert att göra rent med målarsoda och hushållssoda.

Även om det rör sig om ett naturligt ämne är det viktigt att förstå att natriumkarbonat kan vara mycket irriterande. Det kan orsaka sveda om det intas oralt. Då de ska användas till städning så är de för starka för att ätas.

Ska man måla eller tapetsera så avfettar man ytan med målarsoda. Ska man behandla golvet så används målasoda även för att göra rent det. Viktigt att tänka på är att man låter ytorna torka efter behandling med SODA.

Tvättsoda i form av natriumkarbonat är perfekt om man behöver mer kraft vid tvättning.

Med ett alkaliskt medel som tvättsoda kan det kännas som magi när man använder det. Den kan ta bort fett och kan faktiskt lösa upp vax. Natriumkarbonat i produkter rår även på stearinfläckar. Men om du vill natriumkarbonat köpa utan annat blandat i flaskan är det kanske inte lika enkelt.

Eftersom tvättsoda är skapat för att vara starkt så kan du använda det till tyngre rengöring. Men tänk på att det kan vara frätande. Det är mycket viktigt att ha handskar på sig för att inte göra illa händer av medlet.

Vart handlar man natriumkarbonatprodukter som tvättsoda?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Du kan hitta det i måleributiker eller online. Man kan hitta det till bäst pris online.

Se dock till att följa instruktionerna, Natriumkarbonat pris Med svenska produkter får du också svenska instruktioner vilket kan vara bättre för dig.