Upplev mera ork i vardagen och inför träningspass med druvsocker

Det är en spridd villfarelse att druvsocker samt normalt socker kan vara detsamma. Du kanske har hört talas om en glukos som kallas dextros, det är druvsocker. Druvsocker är en enkel sockerart med kemiska beteckningen C6H12O6. Om man behöver en energikick så är det klart att man kan äta något sött, men det finns fördelar med att välja druvsockret då det ger en mycket snabbare effekt än vanligt socker. När du tränar mycket kan en dos dextros ge dig den extra energi du behöver.

När du måste ha mer ork snabbt, pröva druvsocker.

druvsocker

I vissa situationer kan det krävas extra energi. Kanske jobba ett nattpass efter en lång dag, plugga inför ett prov eller ett träningspass, när du hellre vill slappa. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Om du behöver extra energi stoppa inte i dig en massa kakor och godis där de mesta kolhydraterna hamnar kring buken. Det räcker med ett litet piller med dextros för att man ska komma igång igen.

Ger till exempel vindruvor likadan verkan som dextros?

Det här sockret har fått sitt namn för att det finns i vindruvor så det är klart att man kan äta druvor för att få i sig druvsocker. Om vi fördjupar oss i ämnet koncentration så förlorar druvan klart jämfört med ett litet piller. Du kan lita på att druvsocker är ett helt naturligt socker. Om man vill påverka sitt blodsocker på ett naturligt sätt så är detta ett bra val.

För många så är den stora fördelen med att köpa glukos i en behändig förpackning att man kan använda sig av sockret på ett så smidigt sätt. Doktorn rekommenderar vid lågt blodsocker “Ät snabbt upp fyra kilo druvor.” Använder man dryck under träningspasset kan man blanda i en tesked eller 2.

Alternativ till att finna druvsocker i en butik är en e-shop.

Använd Google att hitta en bra och säker leverantör av druvsocker. Om du vill druvsocker köpa kan en webbutik vara din bästa leverantör. Det finns 1 kg påsar på nätet där priset är riktigt bra.

Köp flera paket så inte ditt eget lager tar slut. Om du ska träna, dyka eller ha andra fysiska aktiviteter som kräver lite energikickar på semestern kan ett par påsar druvsocker vara en god idé