Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Fienden var inte ryssen trots allt. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Du kan dock vidta flera åtgärder.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. De flesta får bra resultat med Ester-C. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Coronavirusdödande

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handspriten dödar inte alla virus. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Smittstopp Information Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Brukar du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Handla inte hela tiden!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.