Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Många drabbades av panik när smittan kom till Europa. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

influensa

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Man kan ju tycka att det är konstigt att folk köper handsprit i tron att det skyddar. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Alla som du bor med måste ha rena händer

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Det är inte samma sak om du har barn. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Tänk efter före. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Byt dina kläder mer frekvent, det gäller även barnen. Ta inte ytterkläderna med in. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. IONplus och Holistic är bäst.

Glöm inte bort att hålla en god ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Se till att du inte får slut på handtvål. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Det är också bra att ha handtvål i köket. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.