Så vet du att du har smittats av coronavirus

coronavirus behöver inte nödvändigtvis ge några symtom. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Vi kan även få smittan från djur. Man måste inte krångla till det. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

handdesinfektion

Smittspridningen är igång. Så enkelt är det att smitta andra. Corona är inte samma sak som influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. coronavirus kan smitta mycket längre. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Fler symtom blir kända varje dag. Det är relativt vanligt med feber och hosta. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Stanna hemme tills du är frisk eller sök hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Det är vanligt med huvudverk. Andra symtom kan vara andnöd. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

Alla reagerar olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Behöver du testa dig för att se om du har viruset?

Det här är en fråga som kan bli aktuell om du upplever att du har flera av de kända Corona symtomen. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Rätt tips och råd är viktiga.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Du kan öka dosen till 5 gram C-vitamin om dagen om du blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. Katjoniska deinektionsmedel Man kan köpa det i Sverige också.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. Coranviruset kan inte överleva det. IONplus och Holistic säljer bäst.