Ta hand om dig med bikarbonat hemma

Vissa saker kan man ju inte vara utan. Det är bra om man håller sig med det allra nödvändigaste. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

köpa

Kanske visste du inte att bikarbonat är en form av salt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Här ska vi ta reda på vad bikarbonatet kan användas till.

Använd bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Din magsyra har ett lågt PH-värde. bikarbonat storpack Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Det finns många huskurer på detta område.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Gör detta innan du äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Om det inte är rent mår man inte bra

Lite smuts skadar inte men det får inte ta överhand. Med bikarbonat och ättika kan du ta bort salt.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Att köpa storpack spar man på i längden.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

Man kan säga att det är samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är en något svagare variant.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Du kan ta hälften av det som står i receptet.

Bikarbonatet ger bäst effekt om det är en syrligare smet som ska jäsas. Lite filmjölk blir bra. Men du kan använda bakpulver också.