Blås stora såpbubblor med glycerin

Alla gillar väl såpbubblor? Om du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerin finns i många av våra vardagsprodukter. Vin är ytterligare en produkt.

glycerin

Kan barn använda glycerol?

Glycerol är en alkohol som finns i fetter. Naturen är en naturlig källa till glycerol.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

Glycerinet kan också bildas vid alkoholjäsning.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Glycerinet används också som smakförbättrare.se.

Det här är en produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite naturlig och rolig underhållning till de små.

Gör bubblor med glycerol

Med glycerol blir såpbubblorna större. köpa glycerin olja Allt som behövs är vatten, socker och diskmedel tillsammans med glycerin. När allt är färdigblandat är det bara att börja.

Vissa väljer att göra egna ramar. Det är enkelt att använda. Sedan så är det bara att föra verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas.

Man kan leka med såpbubblor överallt. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Det ger verkligen stora bubblor. Du kan testa det nästa gång du är i farten.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Om man funderar över detbör kolla i hemmet kring alla produkter som innehåller ämnet. Det är inte farligt i flaskor. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om man blandar det får man nitroglycerin. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det ska man inte hålla på med.