Vilken typ av bakterier och virus är cononavirus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Kanske har du viruset utan att du vet om det.

Cononavirus har följande symtom

Alla personer har olika symtombild. Värk och feber är bara en del av symtomen. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Vi måste hjälpas åt

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. När sprayen har torkat så går den att äta. Viruset dör direkt.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Det är bara vissa masker som är virustäta. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

Folk började att bunkra handsprit när cononavirus kom till Sverige. Lagret tog slut på några dagar. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Det är mycket bättre att välja en handrengöring desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Det måste vara skonsamt också. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
En katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp är mildare mot huden samtidigt som den dödar alla virus, vilket inte alkohol gör.

En handtvätt räcker oftast långt. Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Barnen måste också följa samma rutiner.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Rengör ytor från bakterier och virus. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Använd en antibakteriell spray som du kan döda bakterier och virus med på alla ytor. Man ska inte underskatta det. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Ta det lugnt

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Om du följer de stegen så har du ett bra grundskydd.