Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Många drabbades av panik när smittan kom till Europa. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Oftast är inte desinfektionssprit det bästa. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Handsprit på apoteket är inte nödvändigtvis det bästa valet

Den handsprit apoteket har att erbjuda är inget vidare. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

desinfektionssprit

På senare tid har det tagits fram tvålar som är mycket effektiva mot både bakterier och virus. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. Använd katjonisk handdesinfektion även om du inte har några symtom.

Det är extra viktigt att tvätta händerna just nu

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Det är inte samma sak om du har barn. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Man måste vara försiktig. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Försök att byta kläder så ofta det går. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. De har inte smittan. Prova att ha kolloidalt silver på kläder som kommer utifrån.

Prova att använda sprayen på frukt. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Det du köper med hem kan ha viruset på sig. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Många har bara tvål i badrummet. Tvål fungerar lika bra i köket. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.