Med bryggsocker kan du brygga eget öl.

Det är faktiskt inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan ordna med rätt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man lätt online som till exempel bryggsocker.

Men kan jag brygga på annat sätt?

Förberedelse är viktigt

Att vara förberedd inför starten är viktigt. Det spelar ingen roll vad man ska brygga. Om man inte vet vad man gör så kan det gå illa.

Ha allt klart innan.

Brygga öl med bryggsocker eller enbart med malt

Det är viktigt att tillsätta en dextros. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Du måste köpa hem rätt sort.

Något som får många att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Bryggsockret tillsätts sist.

Många säger att malt är mer naturligt. hembryggning Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som kanske inte är helt lyckad.

Det finns en risk för att ölen blir tunnare med sockret. Det bästa är nog att prova olika blandningar tills man hittat rätt.

ölbryggningssocker

Köp dextros online

Börja inte utan att först gå igenom skafferiet. Online så kan du köpa allt som behövs för att brygga ett gott öl. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

När du ändå är på nätet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som också brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.